Verzekeringen dierfysiotherapie en hydrotherapie

Fysiotherapie is geen alternatieve geneeswijze maar een reguliere geneeswijze die goed toepasbaar is op dieren.

  • Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die pakketten aanbieden waarin dierfysiotherapie en hydrotherapie (gedeeltelijk) worden vergoed. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij. Neem wanneer dit (gedeeltelijk) vergoed wordt, bij de eerste afspraak het paspoort van uw hond mee, opdat de dierenfysiotherapeut op de nota ook het chipnummer kan vermelden.
  • Vergoeding vindt alleen plaats wanneer uw dier op verwijzing van een dierenarts door een dierenfysiotherapeut behandeld wordt en de betreffende dierenfysiotherapeut geregistreerd en praktiserend lid is van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Zie ter controle de zoekfunctie op de homepage van www.nvfd.nl
  • Indien de klachten van de hond door toedoen van een ander (hond of mens) zijn ontstaan, kunnen de kosten van behandeling (mogelijk gedeeltelijk) vallen onder de dekking van de WA-verzekering van de veroorzaker. 
  • Wanneer uw hond op de zaak staat kunt u de nota’s dierfysiotherapie / aquatraining opnemen in uw zakelijke boekhouding en de btw verrekenen met uw btw opgave aan de belastingdienst.

Copyright © 2021. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.